English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Başkanın Yazısı
Yazar:

Değerli Oto Sanatkarları

Geçtiğimiz Süreç zarfında hep yeni projelerle ve faaliyetlerle siz değerli oto sanatkarları üyelerimize hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz.

Bilindiği üzere Esnaf Odamızı hantal bir durumdan faaliyetleri olan projeleri olan ve projelerini yürürlüğe koyan, kamu kurum ve kuruluşlarınca medya sektörü dâhil olmak üzere tanınan ve işlevlerini yürüten bir Esnaf Odası durumuna Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası Yönetim kurulu üyelerimizle getirmiş bulunmaktayız.

Katıldığım televizyon programları, radyo programları ve ulusal ve yerel medya da üyelerimizin bizden talep ettiği isteklerini ve yaşanan sıkıntılarımızı aktarmış bulunmaktayım. Şuan görüyoruz ki çok iyi bir lobi oluşturmuş bulunmaktayız. Çünkü bizler davamızda haklıyız. Oto Sanatkârının yaşadığı sıkıntılar sadece Ankara da değil tüm Türkiye’de yaşanmaktadır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Cemil Çiçek dahil olmak üzere çok kıymetli Ankara milletvekillerimizle yönetim kurulu üyelerimiz ve oto sanatkarı üyelerimizle birebir görüşüp yaşadığımız tüm sıkıntıları aktardık.

Ankara Sanayi Odası Başkanı sayın Nurettin Özdebir  ile görüşmelerimiz neticesinde Sanayicilerimiz için Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezi yani UMEM projesi gerçekleştireceğiz. Böylelikle 6 ay boyunca 16 yaş üstü eğitimcilerimiz hem maaşlarını hem de sigorta ücretlerini devlet karşılayacak.

240 kişi Esnaf Odamız bünyesinde girişimcilik eğitimi almaya başlamış olup ikinci grup eğitimcilerimiz derslerini görmektedirler. Bu eğitimi tamamlayan kursiyerlerimiz 30 ¨ hibe 70 ¨  faizsiz kredi ile işyerlerini açacaktır. Böylelikle yeni Kobi’lerimiz oluşup Ankara’mızın kalkınmasına yardımcı ve destekçi olmaktayız.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Melih Gökçek ile görüşme gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Sanayilerimizin sıkıntılarını çok iyi bildiklerini dile getirmişlerdir. Gerekli çalışmaların yürütülmesi için ekibiyle çalışmalar gerçekleştirmektedirler. Böylelikle Başkent Sanayi Sitemizin yol kaldırım ve sinyalizasyon çalışmaları başlatmış bulunmaktayız. Buradan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza, meclis üyelerimize  ve yetkili tüm bürokratlara şükranlarımız sunuyorum. Sadece Başkent sanayi si sitesinde değil diğer sanayi sitelerimizde de tabela çalışmaları ve sinyalizasyon ışıkları başlatılmıştır.

Yurt dışına 66 gencimizi göndermiş bulunmaktayız. Gençlerimiz 1 aylık eğitimleri sayesinde yurt dışında girişimcilik eğitimi ile daha bilinçli esnaflar olma yolunda adım atmışlardır. Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası olarak eğitime çok önem vermekteyiz. Bu projelerle de bunu ispat ediyoruz. Çünkü geleceğin ustaları onlar olacak. Gelecekte oto sanatkarı mesleğin en iyi şartlarda yürütülmesi için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz.

Üyelerimizle Bursa da gerçekleştirilen fuara iştirak edilmiş olup üyelerimizin teknolojiyi takip etme noktasında gerekli çalışmalar yürütülmüştür.

Saygılarımla

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı