Oda Tarihçesi

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası

Ankara Oto Sanatkarları Odası 1956 yılında Ankara' da faaliyette bulunan Oto Sanatkarlarının bir araya gelmesi ile kurulmuş olup bu güne kadar Meslek Kuruluşu olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Meslek kuruluşu olan Odamız 1956 – 1991 yılları arasında Ankara Oto Sanatkarları Derneği, 507 sayılı kanunda yapılan değişiklikle 1991 yılında Ankara Oto Sanatkarları Odası adını alarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

21.06.2005 tarihinde değişen Meslek Kuruluşları Kanunu ile 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanunu gereğince Oda Esnaf ve Sanat sahipleriyle bunların yanlarında çalışanların müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, meslek mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak üzere meslek disiplini ve ahlakını korumak maksadıyla kurulan kamu kurumu niteliğinde tüzel kişiliğe sahip meslek kuruluşudur.