English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Üye Girişi
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Facebook
Haber Bülteni
Ad Soyad :
E-Mail :
Ahilik Haftası Kutlamaları
Çarşamba, 23 Ekim 2013
Ahilik Haftası Kutlamaları

Ostim Mesleki Eğitim Merkezi okulundaki Ahilik haftası  etkinliğine; Ankara Vali Yardımcısı Mahmut Yıldırım, Bilim ve Sanayi Teknolojileri İl Müdürü Mustafa Dak, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Muhittin Köksal, Ostim Çıraklık Eğitim ve Öğretim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Karakoç, Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, bölgedeki sivil toplum kuruluş temsilcileri ile öğrencilerin katıldığı törenle ahilik haftası kutlandı.

Ankara Valisi yardımcısı Mahmut Yıldırım ahiliğin kurucusu Ahi Evran, Orta Asya kökenli, dönemine göre iyi eğitim almış, dini ilimleri iyi öğrenmiş ve Konya’ya oradan da Kırşehir’e yerleşmiştir. Bu büyük insan, Orta Asya’dan gelen Türk insanının yiğitlik ve cömertliğini, yüce dinimizin yüksek ahlak ve erdemini birleştirerek, ortaya çok güzel bir insan mayası çıkarır. Bu müessese önce ahlak, eliniz, gönlünüz, kalbiniz sofranız açık, gözünüz harama bakmasın, eliniz harama uzanmasın gibi bizlere çok önemli ve büyük ahlaki, uhdeler ilkesi bırakıyor. Ve 8 asır sonra 81 vilayetimizde bu ilkeler doğrultusunda Ahilik Haftası Kutlamaları yapılıyor.

Esnaf arasında yardımlaşma yüksek boyuttaydı. Ortak fonda para biriktirip bu paralarla evlendirmeler, askere giden evlatların ailelerine yardım 8 asır önce bu dayanışmayı ve yardımlaşmayı başlattılar. Biz ise bunu 1980 sonrası sosyal vakıflarda hayata geçirebildik. Ahilik kurallarını koydular. Ahilik tarihimizde etkinlik derecesi çoktur.

Ahilik düşüncesi sofranı, kapını açık tutacaksın. Ahilik cömertliği emreder. Cimrilik hiç olmaz. Bizler alman usulü hesap ödemeyi hiç kabul edemedik. Ağrımıza gidiyor. Bizlerde yardımlaşma var, dayanışma var. Böylelikle daha iyi yerlere geleceğiz. Ahilik Haftamızın, Ankara ve esnafımız için hayırlar getirmesini, hayırlı kazançlara sebep olmasını diliyorum” dedi. 11 Ekim 2011

Etiketler: Ahilik haftası etkinliği,Ostim Mesleki Eğitim Merkezi
Yorumlar
Yorum Yazın
İsim:
E-Mail:
Web site / Blog:
Mesajınız:
10 + 6 =