English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Üye Girişi
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Facebook
Haber Bülteni
Ad Soyad :
E-Mail :
Sanayilere Test Merkezleri Açılmalı
Çarşamba, 23 Ekim 2013
Sanayilere Test Merkezleri Açılmalı

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu ve Yönetim kurulu üyesi Fuat Özkan ile Ostim Çıraklık Eğitim ve Öğretim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İbrahim Karakoç’u makamında ziyaret ettiler.

Mustafa Arslanoğlu; “Bazı kalıpları yıkmak gerekiyor. Esnafımızın gözünde değişenler oldu. Artık esnafımız biz arayabiliyor, odasına gelebiliyor. Esnaf ziyaretleri yaparak sürekli istişare halindeyiz. Tahsildarlarımızda sanayilerde gezerek görüştükleri esnaftan aldıkları istek ve dilekleri günü gününe bana getirip okuyorum. İstek ve dilek üzerine gerekli yazışmaları ve görüşmeleri gerçekleştiriyoruz.

Bunun yanında Mamak’ta kurulacak olan yeni sanayi sitesi ile ilgili planlarımız var. Bu yeni kurulacak sanayi sitesinin Türkiye’de ilk olmasını istiyoruz.

Oto sanatkarlarının sıkıntıları var. Bunlar Ankara’ya yönelik değil Türkiye’ye yönelik sıkıntılar. Bunun için gerekli makamlarla görüşmelerimiz ve toplantılarımız gerçekleşti. Bilgileri dosyalayıp rapor halinde sunduk. Çözüm noktasında yavaş hareket ediliyor. Esnafımız bir yandan geçimini sağlarken diğer yandan bu sıkıntılarla uğraşıyorlar. Ama büyük sermaye grupları karşımızdadır. Biz yılmadan bu işin sonuçlanması için bütün gayretimizle çalışıyoruz.

Geleceğimiz olan gençlere hazırlık yapıyoruz. Sanayilerimizde kalfa ve çırak yeterli sayıda yetişmiyor. Meslek liselerin açılması için sürekli beyanlar veriyorum. Sanayilerde böyle giderse çalışacak eleman kalmayacak” dedi.

İbrahim Karakoç;” Ziyaretinizden dolayı çok memnun oldum. Böyle ziyaretler dostlukları pekiştirir. Toplumumuz için, sanayimiz için ne yapmamız gerekiyorsa işbirliği ile yaparız. Valilik sanayiciler için mesleki eğitim yapmalıdır. İlk önce eğitim gelmelidir. Diğer taraftan sanayinin giriş ve çıkışlarına test merkezleri yapılmalıdır. Müşteri oraya gelip yaptırdığı işin bilgilerini öğrense aklında soru işareti kalmadan sanayiden çıkmalı içi rahat olmalıdır. Komite heyeti kurularak esnafı karalamak önlenebilir.

Geve gündüz program üretmek gerekiyor. Eğitim sistemimizde de eksiklik var. Öğrenciler diploma alıyor ama eksiklik söz konusudur” dedi. 12 Ekim 2011

Etiketler: Ostim, Çıraklık Eğitim ve Öğretim Vakfı, Mütevelli heyeti
Yorumlar
Yorum Yazın
İsim:
E-Mail:
Web site / Blog:
Mesajınız:
3 + 23 =