English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Üye Girişi
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Facebook
Haber Bülteni
Ad Soyad :
E-Mail :
Etimesgut’ta Nevruz Kutlandı
Çarşamba, 23 Ekim 2013
Etimesgut’ta Nevruz Kutlandı

Güvercinlik Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Nevruz kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Güvercinlik Anadolu Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Düzenlenen Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Karaman, Şube Müdürleri, Çırak Eğitim Öğretim Vakfı Başkanı İbrahim Karakoç, Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, Okul Ve Kurum Müdürleri, Onlarca Esnaf Ve Sanatkar, İdareciler, Öğretmenler Ve Öğrenciler Katıldı. Nevruz etkinliklerine Ankara’nın önde gelen Sivil Toplum Örgütleri, Esnaf ve Sanatkarlar Temsilcilerinin ilgi göstermeleri dikkat çekti.

Kutlama etkinlikleri Okul Müdürü Lütfi KÜÇÜKİNANÇ’ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı. Şiirlerin okunması, konuşmaların yapılmasının ardından okulun halk oyunları ekibinin gösterileri coşkuyu doruğa çıkardı. Protokolün Nevruz ateşini yakmasının ardından yakılan ateşten ilk atlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet KARAMAN oldu. Müteakiben okul müdürleri, esnaf ve sanatkarlar ile öğrenciler ateşten atlamak için birbirleriyle yarıştılar. Katılımcılar daha sonra da demir dövme ve yumurta kırma geleneklerini yerine getirdi. Etkinlikler çerçevesinde katılımcılara ve öğrencilere aşure dağıtıldı. Okulun halk müziği grubunun yöresel türküleri etkinliğe damgasını vurdu. Program çerçevesinde ağaç dikildi. 550 fidan toprakla buluştu. 22 Mart 2013

Etiketler: Etimesgut,Nevruz
Yorumlar
Yorum Yazın
İsim:
E-Mail:
Web site / Blog:
Mesajınız:
24 + 41 =