English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Üye Girişi
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Facebook
Haber Bülteni
Ad Soyad :
E-Mail :
Araç Değil Sürücü Çok Yakar
Çarşamba, 23 Ekim 2013
Araç Değil Sürücü Çok Yakar

Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, araçların lastiklerinin ve jantlarının fabrika verilerinden daha büyük ebatlarda kullanılması gibi modifikasyonlar yapıldığını, cimri olarak bilenen çoğu aracın bile bilinçsiz sürücüler nedeniyle daha çok yakıt tükettiğini söyledi.

ANKARA Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa Arslanoğlu, ''Araçlarınızın bakım yapın, yüzde 10 daha az tüketin. Hem kendi tasarrufunuzu yapın, hem de ülke ekonomisindeki tasarrufa katkı sağlayın'' dedi. Arslanoğlu, yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla birlikte yoğun kış şartlarına maruz kalan araçların yazlık bakımlarının yaptırılması gerektiğini, bakım yapılan araçların yapılmayanlara göre yaklaşık yüzde 10 daha az yakıt tükettiğini söyledi. Araçların filtre aksamlarını insanların nefes borusuna benzeten Arslanoğlu, hava filtresi, yağ filtresi, polen filtresi gibi parçaların kontrol ettirilip, gerekirse değiştirilerek aracın yakıt tüketimi ve performansı üzerinde gözle görülür bir iyileşme yaşanacağını belirtti.

Araçların lastiklerinin ve jantlarının fabrika verilerinden daha büyük ebatlarda kullanılması gibi modifikasyonlar yapıldığına değinen Arslanoğlu, cimri olarak bilenen çoğu aracın bile bilinçsiz sürücüler nedeniyle daha çok yakıt tükettiğini söyledi. Arslanoğlu, günümüzde havaların fazla sıcak olmadığına dikkati çekerek, aracın kliması yerine 'doğal klima'ların yani camların araçtakileri rahatsız etmeyecek ve yakıt tüketimini arttırmayacak seviyede açılarak tasarruf yapılabileceğini aktardı. Trafik lambalarındaki kırmızı ışığın görülmesiyle aracın hızının kesilmesi gerektiğini anlatan Arslanoğlu, yakıt tüketimini düşürmek için yeşil ışığın yanmasıyla aracın ani hızlanması yerine yavaş yavaş hızlanılması gerektiğini de sözlerine ekledi. 21 Mayıs 2012

Etiketler: az yakıt tüketmek için yapılacaklar
Yorumlar
Yorum Yazın
İsim:
E-Mail:
Web site / Blog:
Mesajınız:
17 + 3 =