Aşure Dağıtımı Gerçekleştirildi
Pazartesi, 02 Aralık 2013
Aşure Dağıtımı Gerçekleştirildi

Nuh aleyhisselam, tufandan sonra pişirdiği rivayet edilen aşure o günden bu yana gelenek olarak hazırlanmakta ve halka dağıtılmaktadır. Aşure içine katılan her bir katkı tanesi kadar yapan kişinin günahlarının af olacağı toplum tarafından söylenmektedir.

Bugün de adet olarak devam eden Aşure yapımı ve dağıtımı Şaşmaz Oto Sanayi sitesinde geçtiğimiz günlerde Cuma günü cami çıkışında cemaate dağıtımı gerçekleştirildi.

Sanayi sitelerinde esnafla beraber olmak adına her Cuma sanayi sitelerinde Cuma namazına katılan Başkan Mustafa ARSLANOĞLU  Aşure dağıtımı münasebeti ile Şaşmaz Oto Sanayi sitesindeki camide namazını eda etmişlerdir. Bu dağıtıma Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası yönetimi de iştirak etti.

Birlik ve beraberliğin, kardeş ve dostluğun bu mübarek günlerde arttığından AHİLİK kültürü ile çalışan Oto Sanatkârı aşure dağıtımı sırasında kaynaşmaları ile herkese örnek teşkil etmiştir.

Etiketler: esnaf aşure, Aşure yapımı ve dağıtımı, Şaşmaz Oto Sanayi sitesi