English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Üye Girişi
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Facebook
Haber Bülteni
Ad Soyad :
E-Mail :
Otomotiv Sanayi için Büro Yönetimi Elemanı Yetiştirme Projesi
Pazartesi, 26 Ocak 2015
Otomotiv Sanayi için Büro Yönetimi Elemanı Yetiştirme Projesi

Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası Erasmus + Mesleki Eğitim Projesi Tanıtım Belgesi

2014-1-TR01-KA102-006149

Otomotiv Sanayi için Büro Yönetimi Elemanı Yetiştirme Projesi

Projenin İçeriği :

Projemiz, Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası'na bağlı binlerce kuruluşun Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı alanındaki çalışanlarına yönelik verdiği meslekî eğitimlerin niteliklerinin artırılması ihtiyacından doğmuştur. Küresel ekonominin getirisi olarak kapasiteleri uluslararası boyut kazanan kurum ve kuruluşların istihdam ettikleri büro yönetimi personeli ve yönetici asistanlarının nitelik sorunu gündeme gelmiştir.

Uluslararası meslekî yeterlilikleri artırılmak istenen bu çalışanlara yönelik meslekî eğitim kursları düzenleyen Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası, meslekî eğitim personelinin yeterliliklerini artırarak, kendisine bağlı kurum personellerinin niteliklerini de artırabilmeyi amaçlamıştır. Bu bağlamda odaya bağlı kurumların çalışanlarına Büro Yönetimi alanında meslekî eğitim veren eğitim personeli ile eğitim planlayıcısı yöneticilerin Avrupa ülkelerinde meslekî kapasitelerini geliştirmeleri için AB projesi hazırlanmıştır.

Projenizin Amaçları

Ø Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası ile proje ortağı meslekî eğitim veren özel ve kamu kuruluşlarındaki eğitim personelinin niteliklerinin artırılması

Ø Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı alanında kaliteli bir meslekî eğitim ile büro çalışanlarının veriminin artırılması

Ø İş verimliliği ve meslekî yeterliliği artan personelin istihdam edilebilirliğinin sürdürülmesi

Ø Uluslararası meslekî yeterlilik kazanan personel ile iş kapasitesinin artırılmasının desteklenmesi

Ø İş yaşamındaki meslek personelinin ve kurumların iş verimliliğinin artmasıyla ülke ekonomisine katkı sağlanması

Ø Proje kazanımlarının ulusal meslekî eğitim otoriteleriyle paylaşılarak meslekî eğitim personelinin ve meslekî eğitimin kalitesinin artırılması

Katılımcı Sayısı ve Profili

Proje sahibi Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası’ndan 25 personel, proje ortağı olan Ostim Organize Sanayi Bölgesi mevcut meslekî eğitim kapasitesinden dolayı 10 personel, Mamak Halk Eğitim Merkezi 5 personel, Ostim Danışmanlık ve Eğitim Şirketi ile Atatürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi 5 personel ile projede yer alacaktır. Proje ile toplamda 50 meslekî eğitim personeli katılımcı olacaktır.

Katılımcılar başvuru sahibi ve ortağı meslekî eğitim kuruluşlarında Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı alanında meslekî eğitim veren eğitimciler ile eğitim planlayıcısı yöneticilerdir. Eğitimci katılımcıların Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı alanında özel ya da kamu kurumundan aldıkları meslekî eğitimlerini kanıtlayacakları bir belge sunmaları zorunlu olacaktır.

Hareketlilikler

Proje katılımcıları proje ev sahibi ortağı olan Almanya, Belçika ve Portekiz'de mesleki eğitim veren özel ve kamu kuruluşlarını ziyaret ederek, 2 hafta boyunca meslekî eğitim öğretimi ve uygulamalarına yönelik incelemelerde bulunacaklardır. Yurtdışı hareketlilik faaliyetleri aşağıdaki tarihler gerçekleştirilecektir.

Hareketlilik Adı

Katılımcı Sayısı

Gidiş

Dönüş

Portekiz

10

01.03.2015

16.03.2015

Belçika

20

15.03.2015

30.03.2015

Almanya

20

28.03.2015

12.04.2015

 

Yurtdışı Proje Ortakları

Ø Camara de Comercio, Industria e Turismo Luso Turca, Portekiz

Ø ADUV e.V., Almanya

Ø South East Training Academy GmbH, Almanya

Ø Professional Support Center, Belçika

Ø Zaventeam BVBA, Belçika

Proje Yürütmesinde Kullanılacak Metodoloji

Proje sürecinin sağlıklı ve şeffaf bir şekilde yürütülesi için AOSO tarafından belirlenen proje yönetim ekibi görev alacaktır. Proje yerel ortağı olan tüm kurumların birer temsilcisinden oluşacak bu ekip, proje sahibi kurumun proje koordinatörü eşliğinde projenin tüm işlemlerini yürütmekle sorumlu olacaktır.

Katılımcı Seçim Yöntemi

Katılımcı seçimi iki aşamalı yapılacaktır. Birisi bilgi formunda belirtilen bilgiler ışığındaki ön değerlendirme diğeri ise mülakat esnasındaki nitel değerlendirmelerdir. Ön değerlendirme süreci katılımcı adaylarına yönelik herhangi bir çıkar çatışmasının önüne geçmek için genellikle nesnel ve bilgiye dayalı kriterler kullanılarak yapılacaktır.

Proje başvuruları çevrimiçi (online) alınacaktır. Başvurular http://aoso.org.tr/ adresindeki proje linkinden yapılacaktır. Başvuru formu üzerindeki meslekî bilgiler ışığında ilk değerlendirme ve puanlama yapılarak mülakat listesi belirlenecektir. Toplam 75 kişi mülakata çağırılacaktır. Mülakat listesinin duyurulmasının ardından proje ekibiyle yapılacak mülakat ile değerlendirmelerde bulunulacaktır.

Proje Başvuru Tarihleri

Proje için başvuru tarihleri 26.01.2015 ile 29.01.2015’tir. Kurum bu tarihleri internet sayfasında ilan ederek değiştirme hakkını saklı tutar.

Mülakatlar 31 Ocak- 1 Şubat 2015 tarihinde daha sonra duyurulacak yerlerde yapılacaktır.

Sorularınız için: aoso.ab@gmail.com

Not: Bu belgede yer alan bilgiler doğrudan Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası’nın sorumluluğundadır. AOSO bu bilgileri kısmen ve tamamen değiştirme hakkını saklı tutar.

Etiketler: Otomotiv Sanayi, Büro Yönetimi Elemanı Yetiştirme Projesi, Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası
Yorumlar
Yorum Yazın
İsim:
E-Mail:
Web site / Blog:
Mesajınız:
33 + 24 =