Türkiye Esnaf Oscar Ödülü Aldık
Pazartesi, 21 Eylül 2015
Türkiye Esnaf Oscar Ödülü Aldık

2014 Yılı Türkiye Esnaf Oscar Ödülü Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Mustafa ARSLANOĞLU’na verildi.

Başkan Mustafa ARSLANOĞLU ödülünü Başbakan Yardımcımız Yalçın AKDOĞAN’ın elinden aldı.

Başbakan Yardımcısı Sayın Yalçın AKDOĞAN’ın konuşması: “Esnaflarımızın sorunları bizim sorunlarımızdır,Oto Sanatkarları Esnafımız mesleğini aslan’ın midesinden kazanan alın teri ile ekmeğini çıkaran bir kesimdir.Mustafa Başkan meseleleri anlattı bir dosya halinde elimize ulaştırdı bizlerde bu konuları tek tek ele alıp değerlendirip yapılabilecek çözümleri en nihayetinde sonuçlandırmaya çalışacağız.Başbakan yardımcımız Sayın Yalçın AKDOĞAN Esnaflarımızın sorunları ile ilgileneceklerinin sözünü verdiği bir konuşma gerçekleştirmiştir.

2.sini gerçekleştirdiğimiz mesleğinde 40.yılını dolduran Üyelerimize Başbakan yardımcımız sayın Yalçın AKDOĞAN ve Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı sayın Melih GÖKÇEK’in katılımlarıyla plaket törenimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Oto Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Mustafa ARSLANOĞLU Esnaflarımızın sorunlara çözüm aramak amaçlı bir konuşmada bulundu.

Başkan Mustafa ARSLANOĞLU konuşmasına şu sözler ile başladı. Oto Esnafımızın geçtiğimiz yıllarda da sorunları vardı bunlar her geçen yıl çığ gibi büyüyüp bir soruna bir sorun daha eklenmektedir.Bizler Oto Esnafları olarak bu meslekleri öğrenmek ve öğretmek için gerek ustalık gerek kalfalık gerekse çıraklık olarak yıllarımızı veriyoruz.Fakat gelişen teknoloji ile sorunlarımız arttı,bizden kaynaklanan sorunlar olduğu gibi büyük sermaye gruplarının da Esnafımız üzerinde büyük etkileri oluşmaktadır.Başkan Mustafa ARSLANOĞLU esnafların sorunlarının yanı sıra yürürlükte olan Trafik Sigortasına da değindi.Sigorta şirketleriyle yaşanan sıkıntılardan ve Trafik Sigortası genel şartlarının değiştirilip olup bu sorununda Esnaf ve Vatandaşları mağdur edecek ve iş yerlerini kapatmaya kadar gideceğinden bahsetmiştir.Sonrasında Esnafların işi gereği Kanserojen ve tehlikeli maddelerle iç içe mesleklerini idame ettirdiklerini dile getirerek Oto Sanatkarlar Odası olarak Esnaflara yönelik Sağlık Taraması hizmeti verildiğinden ve Sağlık Taraması sonuçları çerçevesinde Esnaflara yıpranma hakkı verilmesi talebinde bulundu.

Etiketler: Türkiye Esnaf Oscar Ödülü,Yalçın AKDOĞAN