AVRUPA'DA ARAÇ BAKIM ONARIM YÖNTEMLERİNDE YENİ TEKNOLOJİLER PROJESİ

PROJE SÖZLEŞME MAKAMI

TÜRKIYE ULUSAL AJANSI

PROJE KONUSU

Proje sahibi Ankara Oto Sanatkarları Esnaf Odası olarak konsorsiyum oluşturduğumuz Ankara Kahramankazan Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ankara Mamak Türközü Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile okullarda otomobil bakım ve onarım konusunda eğitim alan öğrencilerin ve öğrencilere bu alanda eğitim veren öğretmenlerin veya verilmesinde görev alan idarecilerin bilgilendirilmesi ve eğitim almasına yöneliktir.

PROJE HEDEFLERİ

üMesleki eğitim öğrencilerinin araç bakım ve onarım alanında uygulanan yeni teknolojileri ve yöntemleri öğrenmeleri

üElektronik araçlarda bakım ve onarım konusunda Avrupa deneyimi kazanmış öğrencilerin sayısını artırmak ve istihdam edilebilirliklerini arttırmak

üProje sahibi kurumumuz olan Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası’na üye sektör temsilcilerimizin nitelikli ara eleman eksiğinin giderilmesine katkı sağlamak

PROJE GENEL BİLGİLERİ

üProje katılımcıları her kurumda oluşturulan katılımcı değerlendirme ekipleri tarafından belirlenecektir.

üKatılımcıların hareketlilikler sonrasında elde ettikleri kazanımları belgeleyebilmeleri için proje kapsamında katılımcılara Yurt dışı kurum sertifikası, Yabancı dil sertifikası, Proje Katılımcı sertifikası, öğrenciler için OLS üzerinden Dil Gelişim Belgesi ve tüm katılımcılara EuropassMobility Belgesi düzenlenerek verilecektir.

üProjenin hareketlilikleri için katılımcıların konaklama, seyahat sigortası, seyahatleri, yeme içmeleri ve rehberlik hizmetleri proje bütçesinden karşılanacaktır. Proje dışında kalan kişisel harcamalar katılımcıların kendilerine ait olacaktır.

üKatılımcılar için yabancı dil eğitimi ayarlaması yapılacaktır. Öğrenci katılımcılar OLS sistemi üzerinden gidecekleri ülkelerin yabancı dilinin başlangıç seviyesinde 30 saatlik eğitimini alacaklar, personel katılımcılar okullarındaki İngilizce öğretmenlerinden pratik İngilizce eğitimi alacaklardır.

üKatılımcılara hareketlikler öncesinde mesleki bilgilendirme ve proje ön hazırlık bilgilendirmesi için hazırlık toplantıları düzenlenecektir.

üKatılımcılar yurt dışı hareketlilikler sırasında belirlenen kurallara ve işleyişe uygun şekilde davranacaklardır. Öğrenci katılımcılara hareketlilikler süresince refakatçi personel eşlik edecektir.

üKatılımcıların yurt dışı için gerekli olan pasaport gereksinimleri için okullar gerekli izinleri alarak gri hizmet pasaportu çıkartılmasını sağlayacaklardır.

üProjenin hareketliliklerinin tamamlanmasının ardından proje katılımcıları proje yaygınlaştırma faaliyetlerinde ve okullarında proje kazanımları konusunda faaliyetlerde bulunacaklardır.

PROJE KATILIMCILARI

Proje katılımcılarımız, proje ortağımız olan okullardan Kahramankazan Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 5 öğrenci ve 5 eğitim personeli ile Mamak Türközü Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 10 öğrenci ve 2 eğitim personeli olarak belirlenmiştir. Kahramankazan Efes Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 5 öğrencimiz İtalya’da staj faaliyetleri gerçekleştirmişlerdir. Eğitim personellerimizde Belçika’da iş başı eğitim programı gerçekleştirmişlerdir. Mamak Türközü Oğuzhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden eğitim personelimiz Çek Cumhuriyetine iş başı eğitim programı gerçekleştirmiş ve 5 öğrencimiz Çek Cumhuriyeti’nde ve 5 öğrencimiz de Belçika’da staj faaliyeti gerçekleştirmişlerdir.

PROJE HAREKETLİLİKLERİ

Proje içerisinde 2 farklı çerçevede ana faaliyet gerçekleşecektir. Bunlar öğrenci hareketliliği ve eğitim personeli hareketliliğidir. Öğrenci katılımcılar için hareketlilik 12 gün sürecek ve ulaşım için artı olarak 2 gün süre ayarlanacaktır. Eğitim Personeli hareketliliği de12 gün eğitim ve 2 gün seyahat olacak şekildedir.

Etiketler: avrupa,erasmus,oto,sanayi,öğrenci,esnaf,oda,okul,meslek,eğitim,meb