English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Üye Girişi
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Facebook
Haber Bülteni
Ad Soyad :
E-Mail :
TESK Başkanından Ziyaret
Salı, 22 Ekim 2013
TESK Başkanından Ziyaret

Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir görüşme yaptıklarını hatırlatarak, "Esnafa müjde getirmeye geldim, KOSGEB tarafından esnafa bu kredi rantçıların değil gerçek esnafın eline geçmesi gerekir" dedi.

TESK Başkanı Palandöken, Şaşmaz'da bulunan Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası'na ait yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Palandöken'i Ankara Oto Sanatkârları Oda Başkanı Mustafa Arslanoğlu karşıladı. Palandöken burada yaptığı konuşmada, 20 yıl önce otomobilin bir lüks olduğunu şu anda bir gereksinim olduğunu belirterek, sanayi sitesinin modern görünümlü hale geldiğini 10 yıl önce farklı alanlarda çalıştığını kaydetti.

Palandöken, sanayi esnafının haksız rekabette karşı karşıya olduğunu anlatarak,"Burada sanayi esnafına arabanızı getirdiğiniz zaman size bir çayla karşılama yapılır. Bu ustalar bir malın 10'da bir fiyatına bir malı mal ederek gerçek fiyatı söylerler. Araçların yüzde 85'i elektronik mekaniklerden oluşuyor. Sanayide bulunan ustaların yeni teknolojiye ulaşmaları için sermaye gerekiyor. Bunun için devletin destek vermesi lazım. Bununla ilgili hükümetin bu olaya bir el atması gerek. Hükümet yanındaki çalıştırdığı işçiye verilen sigorta primine katkıda sağlamaları gerek. İşçinin ailesi elin yağ olduğuna göre bana ne getirdin diyecek. Bu ülkede ailelerin yüzde 70'i meslek liselerine, yüzde 30'u ise liselere gönderiyor. Yinede bu ülkede teknik elemanın önemi yok." diye konuştu. Bu ülkede 'ekmeği ekmekçiye vereceksin' diyen TESK Başkanı Palandöken, bir kalfanın çırak okulu yerine ustaların yanında yetişmesi gerektiğini eğer çırak okulunda okuması halinde sadece araçta bir parça değiştirebileceğini belirtti. Sanayi esnafının bazı sorunları olduğuna dikkat çeken Palandöken şöyle konuştu: "Birinci olarak işçilerin sigorta primleri, burada eskiyen tezgahların değişmesi gerekir. Üçüncü olarak devletin esnafa kredi vermesi gerekir. İşte ben TESK olarak bu müjdeyi vermeye geldim. KOSGEB esnafa kredi verecek. Rantçıların eline o para geçmesin diye gerçek esnafa kredi verilmesi için bir çalışma var. Esnaf sanatkarlar için özel kredi gelişmesi için Cumhurbaşkanı ile bir görüşme yaptım. Ay başından itibaren bu kredileri alacaksınız. Bu kredilerin süreleri en az 5 yıl vadeli olması gerekir. Bizde esnaflara bu tezgahları alalım."Palandöken, artık esnafları makamda değil yanına giderek ziyaret edeceklerini anlatarak esnafın dertlerini daha iyi dinleyeceklerini sözlerine ekledi.

Ankara Oto Sanatkarları Oda Başkanı Mustafa Arslanoğlu da, oto sanayi sitesinin Türkiye'de tüm bireylere hizmet verdiğini hatırlatarak, "Yaptığımız meslekler kutsaldır. Yapılan mesleklerin hatası olmuyor. Otomobil sektörünü el birliği ile sorunları çözeceğiz. İlk kez sanayi sitemize Konfederasyon Başkanını ağırlıyoruz" dedi.

Palandöken, toplantının ardından sanayide bulunan esnafları gezerek sorunlarını dinledi. 19 Şubat 2011

Etiketler: TESK Başkanından Ziyaret, Ankara Esnaf Ziyaret, Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası
Yorumlar
Yorum Yazın
İsim:
E-Mail:
Web site / Blog:
Mesajınız:
50 + 26 =